Je natuurlijke zelf

Wim Hermans

Jin Shin Jyutsu

1998 waren onder andere Tom Monte en ik beide bestuursleden van het Oost West Centrum in Antwerpen, waar ik met andere leraren samen shiatsu opleiding gaf. Tom had van de andere leraren gehoord, dat wat ik aan de studenten leerde, volgens hen niet echt op Shiatsu leek. Als bestuurslid wilde hij graag weten wat ik dan wel deed. dat is het volgende:tijdens een behandeling bleven mijn handen vaak liggen op plekken, waarvan ik voelde, dat deze plekken wezenlijk waren voor de energie stroom in het lichaam, niet alleen maar het voor shiatsu zo wezenlijke drukken van punten dus. Hij luisterde naar mijn verhaal en gaf mij aan het eind het mede door hem geschreven „Handboek Jin Shin Jyutsu“ met de opmerking „Dit doe je al min of meer, lees het, ga ermee aan de slag en ga het doorgeven! Daar is behoefte aan in deze wereld“

Nu, jaren later besef ik, dat ik oude aangeboren wijsheid gebruikte die iedereen al eeuwen kent. In onze wereld komen we echter steeds verder verwijderd te staan van die wijsheid. Sterker nog, we vervreemden zelfs meer van ons zelf. Jin Shin Jyutsu is een kunst van heling, die ons weer helpt, hoe we ons lichamelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel weer beter kunnen voelen. En dat zonder daarvoor ingewikkelde handelingen te moeten ondernemen. Onszelf leren te harmoniseren op elk niveau. Jin Shin Jyutsu helpt ons herinneren hoe we eenvoudig ons evenwicht in het leven kunnen herstellen met behulp van onze ademhaling en onze handen.

Daarbij maken we gebruik van de levensenergie waarmee het hele universum is gevuld. Voor ons welbevinden kunnen we ten alle tijden gebruik maken van deze fantastische energie. Deze zorgt ervoor dat ons hart klopt, dat we kunnen leven, denken en doen. Gezond en gelukkig zijn.

Jin Shin Jyutsu betekent bewust worden, dat alles wat ik nodig heb om harmonieus en in balans te zijn, IN MIJZELF aanwezig is.

Kort gezegd is het de kunst van het MIJZELF LEREN KENNEN (HELPEN). Wat je ook hebt, waar je ook staat in het leven, wat er in en om je heen ook allemaal gebeurt, je kan jezelf altijd heel eenvoudig helpen om in de aanvaarding en dankbaarheid te komen en zo de angel uit alles te halen.

Op weg naar een gelukkig, gezond en lang leven is slechts de kennis van handgrepen voor vingers en tenen en 26 energiesloten nodig. Zo ontsluit je de volledige energie waardoor je weer kunt herinneren wie je werkelijk bent. Je ervaart de eenheid en heelheid in het nu.

Jin Shin Jyutsu is op deze manier levensfilosofie en behandelwijze in een. Al duizenden jaren bekend, en ten tijden van de Boeddha heel gewoon, toen vergeten maar nu terug om ons in deze turbulente tijden rust, verbinding en kracht te geven. Heling van het zelf ook als we anderen behandelen.

In februari / maart is er een basiscusus van vijf vrijdag avonden waarin je de achtergronden leert kennen en de basis heling technieken waarmee je in principe alles voor jezelf en de ander kan doen. Op vrijdag 25 januari is er een workshop „Versterk je Immuunsysteem met Jin Shin Jyutsu en doTERRA oliёn. Een prachtige gelegenheid om kennis te maken met deze mooie methode.

Nieuwsgierig geworden?
workshop: 25-1 19.30u.-22.00u inloop vanaf 19.00u
Schoolstraat 27 Veldhoven
kosten € 25,-
inschrijven en info: christiane.van.der.linden@outlook.com
06-33726627  of: www.jenatuurlijkezelf.info

basiscursus Jin Shin Jyutsu
vrijdagavonden: 1-8-en 22 februari en 1 en 15 maart. 19.30u-22.00u inloop vanaf 19.00u
De Verbindende Factor Wettenseind 4 5674 AA, Nuenen
Kosten € 185,-
info en inschrijven:   06-33726627 of  www.jenatuurlijkezelf.info

Verder Bericht

2 Reacties

 1. Aleida Smits 24 februari 2019

  Hay Wim,
  We hebben elkaar reeds eerder gesproken tijdens de basis shiatsucursus bij Kiom.
  Ik heb interesse in de Jin Shin Jyutse cursus 🙂
  Graag verneem ik wanneer er weer een nieuwe cursus start van de Jin Shin Jyutse.
  Alvast bedankt

  Warme Groeten

  Aleida Smits

 2. Kees Hermus 5 januari 2020

  Beste Wim,
  Nog bedankt voor de 2 fijne dagen basiscursus chiatsu.
  Ik en meerdere personen hebben interesse in Jin SHIN JYUTSO.
  Start er hiervan binnenkort een opleiding dan hoor ik het graag van je.

Laat een reactie achter

© 2020 Je natuurlijke zelf

Thema door Anders Norén